AJÁNLÓ
 
11:48
2014. 03. 10.
A magyar Comedy Centralon április 28-án ér véget az Így jártam anyátokkal, aminek apropóján...
A bejegyzés folyatódik
 
11:48
2014. 03. 10.
Legalábbis a GQ magazin szerint, amely összeszedte 15 kedvenc amerikai komikusát, a lista élén pedig...
A bejegyzés folyatódik
 
11:48
2014. 03. 10.
A magyar Comedy Central április 28-án adja le az Így jártam anyátokkal könnyfakasztó búcsúepizódját,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:48
2014. 03. 10.
A BBC megrendelte a The Michael McIntyre Chat Show második évadját. A komédiás műsora 2014 őszén...
A bejegyzés folyatódik
 
11:48
2014. 03. 10.
A legnevesebb brit komikusokat bemutató sorozatunkból nem hagyhatjuk ki Hugh Laurie-t sem, aki doktor...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy szappanopera is lehet vicces

0 Komment
0 Reblog

A brit komédiában előfordulnak érdekes műfaji párosítások is, a Gavin & Stacey című romantikus vígjátéksorozatot nézve például sűrűn támadhatott olyan érzésünk, hogy éppen egy szappanoperát látunk. A szériának idén amerikai remake-je is indul, Us & Them címmel, felelevenítjük hát az eredetit, a poszt alján pár videóval.

A történet középpontjában a két címszereplő és az ő családjuk, barátaik álltak, az ő életüket követhettük nyomon három évadon (és egy karácsonyi különkiadáson) keresztül. Gavin (Mathew Horne) egy essexi férfi volt, aki a szüleivel élt, és sok időt töltött legjobb barátjával, Smithyvel; Stacey (Melanie Walters) egy walesi nő, aki özvegy édesanyjával lakott, és sokszor meglátogatta őket Bryn nagybácsi és a legjobb barátnő, Nessa.

A szappanopera-szerű megközelítést - a műfajra emlékeztető képi világon túl - az adta, hogy minden kulcsmomentumot elleshettünk a családok életéből: láthattuk Gavin és Stacey első találkozását, a másik családja előtti bemutatkozásukat, otthonkeresésüket, új állás után való rohangálást, gyerekvállalási problémákat - egyszóval minden olyasmit, ami egy tartós párkapcsolattal együtt jár.

Miután Smithyt és Nessát a sorozat alkotói, James Corden és Ruth Jones játszották, egy idő után az ő párosuk került előtérbe: az elején természetesen ki nem állhatták egymást, de aztán már közös gyerekük is született.

FB like box (HTML)

Követők

origo tévé csakaduma1