AJÁNLÓ
 
13:04
2014. 02. 12.
A magyar Comedy Centralon április 28-án ér véget az Így jártam anyátokkal, aminek apropóján...
A bejegyzés folyatódik
 
13:04
2014. 02. 12.
Legalábbis a GQ magazin szerint, amely összeszedte 15 kedvenc amerikai komikusát, a lista élén pedig...
A bejegyzés folyatódik
 
13:04
2014. 02. 12.
Harmincas gyermekük életébe hirtelen belecsöppennek a szülők és mindent felforgatnak – ezt...
A bejegyzés folyatódik
 
13:04
2014. 02. 12.
A magyar Comedy Central április 28-án adja le az Így jártam anyátokkal könnyfakasztó búcsúepizódját,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:04
2014. 02. 12.
Aki boldogtalan a jelenlegi szituációs komédia-kínálattal, tehet érte, hogy javuljon a helyzet,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar szitkomok, 2. rész: Tea

0 Komment
0 Reblog

Miután az első magyar szituációs komédia, a Família Kft véget ért, egy darabig a műfaj is eltűnt a hazai képernyőkről, majd jóformán egyszerre rajtolt el a Tea a TV2-n és a Limonádé az RTL-en, csak azért, hogy erősítse a nézőkben azt a képzetet, miszerint a két nagy kereskedelmi tévé csak egymást másolja. Most előbbivel foglalkozunk.

A Tea főcíme részben emlékeztetett a Jóbarátokra hangulatban, de nem baj, ha a világ legsikeresebb szitkomja a minta: a magyar verzióban egy teázóban ücsörögtek naphosszat a szereplők, Joey és társai pedig egy kávézóban múlatták az időt. Az alábbi párperces videóból kiderül, hogy Simon Kornél már akkor kedvelte a melegítő felsőt (mint a Társas játékban), hogy az egyáltalán nem vicces mondatok mögé is bevágtak is kis gépi nevetést, de közben azért sikerült poénokat is írni a sztoriba, nem is rosszabbakat, mint sok amerikai vígjátéksorozat esetében.

A Heredi Gábor rendezésében készült sorozat szereplői közt számos ismerőst találunk. Játszott benne az a Lass Bea, akit nemrég az X-Faktorban láthattunk, főszerepe volt a már említett Simon Kornélnak, illetve Mazányi Eszternek, akit másfél éve még a csúnya véget ért Marslakók fő karakterét alakította. Rónai Aranka, Janicsek Péter és Kardos Róbert is fontos figurákat kaptak.

A sorozat végül nem hozta az elvárt számokat, noha pont a szituációs komédiákkal illik türelmesnek lenni, hiszen kell idő, mire a néző megszereti a karaktereket és megismeri szokásaikat. A Tea szombat este kezdett, de a szitkomokban még nem jártas magyar tévézőket nem izgatta fel különösebben.

Herendi korábban az Origónak elmondta, szerinte a Big Brother árnyékában véreztek el, mivel 2002 őszén a TV2 mindent alárendelt a nagy nézettséget hozó első szériának, így ha a BB épp izgalmakat tartogatott, tovább maradt a képernyőn (így pedig az éjszakába csúszott a sorozat). A szitkomot sem árt mindig ugyanabban az időpontban vetíteni, így tett keresztbe Pongó, Renátó és BB Évi a kétszemélyes komédiának. "A Tea épp kezdett jó irányba elindulni, megtanultuk, hogy kell csinálni... és akkor levették. 33 rész volt képernyőn" - tette hozzá Herendi.

A Tea és a Limonádé viszonylag gyors eltűnése aztán szépen vissza is vetette a hazai tévék szitkomokba vetett bizalmát úgy szűk tizenkét évvel ezelőtt, és azóta is csak szórványos próbálkozások voltak, talán csak a Pasik ért el jelentősebb nézettségi sikert.

FB like box (HTML)

Követők

origo tévé csakaduma1