Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

24 órás kabaréval emlékeznek Rejtő Jenőre

0 Komment
0 Reblog

A Stand Up Brigád március 29-én 19 órától 24 órás kabarémaratont tart a Bethlen Téri Színházban, vagyis másnap 19 óráig kabaréjelenetek, stand-up comedy produkciók, önálló humorestek és zenés műsorszámok váltják egymást a színpadon. Mind az időpontnak, mind a helyszínnek szimbolikus jelentősége van, hisz március 29. Rejtő Jenő (a képen) születésének évfordulója (idén éppen a 109.), a Bethlen Téri Színház pedig legendás kabaréesteknek adott helyet annak idején.

A mostani maratonon a Stand Up Brigád komikusai mellett a Showder Klub-ban már bizonyított Puzsér Róbert is fellép, illetve a pornópápa Kovi is előad egy pikáns monológot. Emellett humoros gyerekelőadás, női stand-up blokk és open mic tehetségkutató is várja a vendégeket, több mint harminc profi és amatőr humorista részvételével.

Hollywoodba mennek a britek

0 Komment
0 Reblog

A mai brit komikusok közül rengeteget felkapott már az amerikai tévé- és filmipar, de ez a folyamat annak idején még korántsem volt egyértelmű. Talán Peter Sellers volt az első, aki az ötvenes években a The Goons című szürreális rádióműsorból került át brit filmekbe, majd 1963-ban már amerikai színekben forgatta le A Rózsaszín Párduc-t, amivel a tengerentúlon is egy csapásra népszerűvé vált.

Őt követte Peter Cook és Dudley Moore (ketten együtt az alábbi videón), akik Beyond The Fringe címmel írtak egy zseniális színpadi show-t, amely hosszú időre meghatározta az angol humor irányát. Ezután szerencsét próbáltak az Egyesült Államokban, ahol kétségkívül Moore érte el a nagyobb sikereket, olyan klasszikus komédiákban szerepelt, mint az Óvakodj a törpétől, az Arthur vagy a Maradok hűtlen híve.


A Monty Python hollywoodi sikereiről nem kell sokat beszélni, egyetlen amerikai tagjukat, Terry Gilliamet a Brazil forgatókönyvéért Oscarra is jelölték, John Cleese rengeteg amerikai produkcióban szerepelt, Eric Idle pedig már huszonakárhány éve Los Angelesben él.

Ugyanígy nem kell magyarázni Hugh Laurie óriási amerikai sikerét, a Doktor House-t sem, amivel a színész az amerikai televíziózás legjobban fizetett drámai színészévé lépett elő – de azért kollégája és barátja, Stephen Fry sem panaszkodhat, ő játssza Sherlock Holmes bátyját a Robert Downey Jr-féle verzióban, és kapott egy visszatérő szerepet a Dr. Csont-ban is.


Az Office brit eredetijében látott Martin Freeman két éve megkapta az akkor indult A Hobbit-trilógia főszerepét, az Alan Partridge karakterét megalkotó Steve Coogan tavalyi filmjét, a Philomena – Határtalan szeretet-et pedig Oscarra is jelölték – vannak még tehát bőven a brit komédia világában olyanok, akik Hollywoodban is megállják a helyüket.

A bolondok napján jön az új Family Guy-évad

0 Komment
0 Reblog

A 11. évadban Griffinék kilövik magukat az űrbe, Peter vesz egy farmot és drogtermesztésbe kezd, de az irodalomért és az alkoholért ugyanannyira lelkesedő Brian is farkasszemet néz a lehetetlennel, azaz csajozásra használja Stewie időgépét. Slamasztikákból a vadiúj részekben se lesz hiány: Meg megpróbálja bátyját meleg kapcsolatba hajszolni, Quagmire pedig feleségül vesz egy prostituáltat, teljesen véletlenül, szerelemből persze.

Seth MacFarlane sorozata 22 új résszel jelentkezik április 1-jétől a Comedy Central műsorán.
 

Felméri Péter: Ezért nincsenek szüzek Erdélyben

0 Komment
0 Reblog

A Showder Klubból is ismert humorista angol nyelvű szövege kissé darabos, hallatszik, hogy nem élt húsz évet az Államokban, de ez egyáltalán nem probléma, sőt, még szórakoztatóbbá teszi a monológot, amelyből kiderült, hogy Erdély két legnagyobb problémája Drakula és a sárkányok. A Comedy Central Extra műsorából kiderül, miért nem jó ötlet majmokat küldeni az űrbe, mit csinál egy zsiráf a boltban, hogyan változik ettől egy koordinátarendszer, és hová tűntek az emósok.

A Comedy Central Extra Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Moldova, Bulgária, Szlovénia, Szerbia, Koszovó, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Montenegro, Albánia területén fogható, ezekben az országokban is láthatják a tévézők a magyar fellépőket.
 

Hírek a brit komédia világából

0 Komment
0 Reblog

Lenny Henry újra szitkomot forgat, a 90-es években látott Chef! után. A BBC egy piloton dolgozik, amelynek ő lesz a főszereplője: a címe Rudy's Rare Records, és a Radio 4 adta négy éven keresztül. A hangjáték Birminghamben, egy reggae és ska lemezeket forgalmazó kis üzletben játszódik főképp.

A Channel 4 új dramedyt indít, a Cut a komédia és a dráma keveréke lesz. A hatrészesre tervezett széria nagyon eredeti és ötletes – legalábbis a csatorna szerint. Pár szerencsétlen köztisztviselő lesz a főszereplő, akiket Londonból áthelyeznek Northamptonba, miközben megismerjük szakmai és magánéletüket.

A BBC Three még 18 epizódot rendelt a Sweat The Small Stuffból. A formátum 2013 áprilisában indult, két évad ment le belőle.
 



Az ITV-nek kell még egy évad a Birds Of A Feather című komédiasorozatból (a képen). A széria ezzel a 11. szezonjához érkezik, amúgy eredetileg a BBC-n ment a kilencvenes években, remek nézettséggel.

FB like box (HTML)

Követők

origo tévé csakaduma1