AJÁNLÓ
 
18:47
2014. 03. 06.
A legnevesebb brit komikusokat bemutató sorozatunkból nem hagyhatjuk ki Hugh Laurie-t sem, aki doktor...
A bejegyzés folyatódik
 
18:47
2014. 03. 06.
Nagy-Britanniában bejelentették a stand-uposokra fókuszáló Chortle Awards 2014-es nyerteseit. A...
A bejegyzés folyatódik
 
18:47
2014. 03. 06.
Írtunk már a Rev. című sorozatról, amely egy cseppet sem mindennapi papról szól, aki – amellett,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:47
2014. 03. 06.
Martin Freeman külsőre nem tűnik annak a kimondott sztáralkatnak, pedig manapság ő az egyik legfelkapottabb...
A bejegyzés folyatódik
 
18:47
2014. 03. 06.
A mai brit komikusok közül rengeteget felkapott már az amerikai tévé- és filmipar, de ez a folyamat...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szeretnivaló szörnyetegek

0 Komment
0 Reblog

A brit komédia világa tele van kiállhatatlan alakokkal, erről már írtunk korábban, sőt egyes karakterekről külön posztot is megeresztettünk: olvashattatok már nálunk többek között Basil Fawltyról, Edmund Blackadderről, David Brentről és Alan Partridge-ról is, akik közül egyik sem az a kimondottan szimpatikus figura.

Rajtuk kívül is van azonban pár karakter, akit a magyar néző kevésbé ismerhet, de ha ismerné, biztosan imádná utálni. Ilyen például az itthon Az ükhadsereg címet kapott Dad’s Army főhőse, George Mainwaring százados, akit Arthur Lowe alakított igen meggyőzően. Az 1968 és 1977 között futott sorozatban egy nagyképű, hetvenkedő figurát jelenített meg, aki jócskán túlértékeli saját fontosságát, legyen szó akár civil (bankban végzett) munkájáról, akár a második világháborúban betöltött szerepéről. Mainwaringnek is voltak ugyanakkor olyan tulajdonságai, amelyek miatt kedvelhettük: a nehéz helyzetekben kétségkívül bátor és tettre kész volt, hazájához pedig mindig lojális.

Hasonló a helyzet a Pusszantlak, drágám!-ban (az Ab Fab-nek is rövidített Absolutely Fabulous-ben) látott páros, Eddie és Patsy esetében, akiket a Nagy-Britanniában igencsak kedvelt Jennifer Saunders és Joanna Lumly alakított – kisebb-nagyobb megszakításokkal – 1992 és 2012 között. A sorozatban két öntörvényű, élveteg nőt ismerhettünk meg, akik mindent megtettek saját jólétük érdekében – még ha ez azt is jelentette, hogy át kell gázolniuk másokon. Pénzüket aztán jórészt alkoholba és drogokba ölték, de így is rengeteg kellemes percet szereztek az angol és magyar nézőknek.

FB like box (HTML)

Követők

origo tévé csakaduma1