AJÁNLÓ
 
19:33
2014. 02. 06.
A magyar Comedy Centralon április 28-án ér véget az Így jártam anyátokkal, aminek apropóján...
A bejegyzés folyatódik
 
19:33
2014. 02. 06.
Legalábbis a GQ magazin szerint, amely összeszedte 15 kedvenc amerikai komikusát, a lista élén pedig...
A bejegyzés folyatódik
 
19:33
2014. 02. 06.
A magyar Comedy Central április 28-án adja le az Így jártam anyátokkal könnyfakasztó búcsúepizódját,...
A bejegyzés folyatódik
 
19:33
2014. 02. 06.
A BBC megrendelte a The Michael McIntyre Chat Show második évadját. A komédiás műsora 2014 őszén...
A bejegyzés folyatódik
 
19:33
2014. 02. 06.
A legnevesebb brit komikusokat bemutató sorozatunkból nem hagyhatjuk ki Hugh Laurie-t sem, aki doktor...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Búcsúzik Jay Leno

0 Komment
0 Reblog

Február 6-án megy le az Egyesült Államokban a Tonight Show utolsó olyan epizódja, amelyet Jay Leno vezet. A késő esti talkshow Leno egykori első vendégével, Billy Crystallal búcsúzik, de a tengerentúlon népszerű countryénekes, Garth Brooks is felbukkan majd a műsorban.


Leno 1987-től kezdve jelent meg gyakori vendégként a show-ban, majd 1992-ben át is vette azt a legendás Johnny Carsontól – így ő lett a Tonight Show negyedik házigazdája, és az is maradt 2009-ig. Akkor a műsort adó NBC úgy döntött, fiatalít, és a show élére kinevezi Conan O’Brient – számítása azonban nem vált be teljes mértékben, így Leno egy évvel később már vissza is kapta az őt megillető széket.

A Leno visszavonulásáról szóló korábbi pletykákat 2013 áprilisában erősítette meg az NBC, és azt is elárulta, hogy a műsorvezetőt Jimmy Fallon fogja váltani. Mint kiderült, az új házigazdának azt is megengedte a csatorna, hogy a maga képére gyúrja a Johnny Carson által kialakított formátumot – Leno ezt sohasem tehette meg, így nyilván van most benne egy adag sértődöttség is. Az azonban valószínűsíthető, hogy anyagi gondjai nem lesznek, 2008-ban ugyanis elárulta, hogy a Tonight Show-ból származó bevételeit teljes egészében félreteszi, csupán abból él, amit stand-upos fellépéseiből keres.


Leno humora mellett szociális érzékenységéről is ismert, a 2001. szeptember 11-i terrortámadás utáni adásban például kegyeleti okból nem mondta el szokásos nyitó monológját, amelyben mindig az adott nap eseményeit tálalta viccesen. Beszédet mondott viszont a Columbia űrrepülőgép katasztrófája után, a show több vendége által dedikált Harley Davidsonját pedig elárverezte, és a befolyt összeget a 2004-es indiai-óceáni földrengés és cunami áldozatainak adományozta.

Lehet róla tudni továbbá, hogy ironikusan viszonyul mindenféle hatalmi helyzethez, nem véletlen, hogy többször kikelt anyacsatornája, az NBC ellen. Jellemző rá a következő eset is: Michael Jackson perében a védelem tanúja volt, ezért a bíróság megtiltotta neki, hogy az ügyről beszéljen – arról azonban nem volt szó a határozatban, hogy írnia sem szabad róla, ezért megírta a véleményét, amelyet egy beugró olvasott fel helyette a Tonight Show-ban.   

Ma esti, utolsó műsoráról elvileg több live stream is megy majd az interneten, de fogalmunk sincs, hogy ezek magyarországi IP-címről elérhetők-e – mindenesetre itt olvashattok pár tippet arról, hogy hol érdemes próbálkozni. Ha mégsem sikerülne befogni a mai adást, kárpótlásul nézzetek meg egy összeállítást a Tonight Show legjobb pillanatairól:

FB like box (HTML)

Követők

origo tévé csakaduma1