Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A dagadt tehén lottyadt tőgyét néztük

0 Komment
0 Reblog

A Kompót bisztróban néhány hete indult a Comedy Central Szerda nevű rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy új színt vigyen a magyar humorba, afféle tehetségkutatóként kinevelje a stand-up komikusok új nemzedékét. A január 29-i estén négy - ha nem is teljesen ismeretlen, de eddig kevéssé ismert - fellépő mutatkozott be Csenki Attila vezetésével: az erdélyi Kun Zsolt párkapcsolati problémákat boncolgatott, a reklámszakemberként dolgozó Sallai Ervin gyermekei rajzait elemezgette, a 16 éves Gaál Dániel a nagyszüleivel poénkodott sokat, az Iránból érkezett Heydary Aram pedig leginkább a magyar nyelvvel küszködött, de a közönség azon is jókat derült - mi pedig felvettünk mindent.

A legjobb stand-upos csajok (2. rész, Egyesült Államok)

0 Komment
0 Reblog

A stand-up comedy műfajában főként férfiak jeleskednek, de azért akad pár nő is, és közöttük is van néhány, akit nemcsak a humora, hanem a külseje miatt is szívesen látunk a színpadon. Bemutatunk tíz helyes komikát az Egyesült Államokból, a brit felhozatalból korábban válogattunk. Sarah Silverman lenti képére kattintva megnézheted galériánkat is!

A legjobb stand-upos csajok (1. rész, Nagy-Britannia)

0 Komment
0 Reblog

A stand-up comedy műfajában főként férfiak jeleskednek – itthon is sokat kellett várni Kormos Anett megjelenésére –, de azért akad pár nő is, és közöttük is van néhány, akit nemcsak a humora, hanem a külseje miatt is szívesen látunk a színpadon. Bemutatunk öt kellemes jelenséget Nagy-Britanniából, egy következő posztban pedig az amerikai felhozatalból is válogatunk majd – a női humort mint jelenséget pár éve az Origón jártuk körül.

Laura Solon 2005-ben került a brit újságok címlapjára, miután a komikusoknak járó Perrier-díj történetében ő lett a második női díjazott – és akkor is még csak 26 éves volt. Ezután hamar felkapta a BBC: elkészíthette a Laura Solon: Talking and Not Talking című rádióműsort, és olyan tévésorozatokban is feltűnt, mint a Laura, Ben & Him vagy az Al Murray tudathasadásos személyiségzavara. Nézd meg videón itt!


Lucy Porter körülbelül egy évtizede van jelen a brit stand-up comedy világában: általában komoly témákat dolgoz fel humoros formában, és előadásaiba szereti bevonni a közönséget is. Sokat ír különböző varietéműsorokba, és rendre hívják más jellegű tévés szereplésekre is, 2009-ben például rekord pontszámot ért el a Celebrity Mastermind című kvízműsorban. 2004-ben komoly színészként is bemutatkozott, az edinburghi Fringe Fesztiválon Christian Slater oldalán szerepelt a Száll a kakukk fészkére színpadi változatában.


Shappi Khorsandi Iránban született, de már Londonban nőtt fel, miután az édesapjának menekülnie kellett rendszerellenes írásai miatt. Első fellépésein Khorsandi leginkább az ehhez kapcsolódó gyerekkori élményeit dolgozta fel, a kulturális különbségekből és az apját ért halálos fenyegetésekből csinált viccet – ma már inkább a mindennapi élet dolgait figurázza ki. 2009-ben kiadta önéletrajzát is, A Beginner's Guide to Acting English címmel.


Jackie Clune igen sokoldalú komika, egy időben hivatásos színész volt, részt vett a Red Rag Women’s Theatre megalapításában, miközben különböző zenekarokkal is dolgozott együtt, a Majmold a muffot! című vígjátéksorozatnak például ő énekelte fel a főcímdalát. Feltűnt az angolok kedvelt szappanoperájában, az EastEnders-ben is, és olyan sikeres musicalekben (azok londoni változatában) vállalt szerepet, mint a Mamma Mia! vagy a Billy Elliot – The Musical. Két könyvet is írt, de arról szintén ismert, hogy hármasikrei vannak.      


Nina Conti stand-up fellépései attól különlegesek, hogy a hölgy hasbeszélő, előadásait rendre színesíti olyan bábok jelenléte, mint a szimplán Grannynek hívott skót nagymama vagy a Monk nevű majom. Szerepelt a Bromwell High és a Family Tree című sorozatokban, valamint az Oscar – vágy című filmben, 26 évesen pedig azzal keltett feltűnést, hogy összejött az akkor 59 éves – azóta már elhunyt – komikussal, Ken Campbellel. Nézd meg egy fellépését itt!

A saját közönségét is utálja a mogorva komikus

0 Komment
0 Reblog

Ha a legmogorvább, legelviselhetetlenebb stand-up komikust keresnénk, Jack Dee jó eséllyel indulna a győzelemért: gyakorlatilag minden monológja arról szól, hogy mennyire utálja az egész világot – beleértve a saját közönségét is. Ennek ellenére Nagy-Britanniában igen népszerű, még a 2001-es Celebrity Big Brother-t is megnyerte, és persze rendre teltház előtt szerepel.

Tulajdonképpen nincs mit csodálkozni azon, hogy mára kiégett, hisz a humor világában igazi veteránnak számít, a nyolcvanas évek óta a pályán van. Első fellépésére London legendás klubjában, a Comedy Store-ban került sor még 1986-ban, ezután vált a kisebb-nagyobb fellépőhelyek állandó arcává. 1991-ben megkapta a legjobb friss felfedezettnek járó British Comedy Awardot, innentől kezdve pedig a tévés szereplések is nyitva álltak előtte – többek között a BBC Live at the Apollo című műsorának lett házigazdája.

Kipróbálta magát színészként is, vígjátéki és drámai szerepekben egyaránt, olyan tévésorozatokban is vendégszerepelt, mint A néma szemtanú vagy a Kingdom – Az igazak ügyvédje. 2006-ban elindította saját sorozatát, a Lead Balloon-t, amelyben kvázi önmagát játszotta: egy cinikus, mizantróp komikust, aki szerint az élet csupán kellemetlen és idegesítő dolgok sorozata. Az angol közönségnek persze ez is bejött, négy évad is elkészült a szériából.

2009-ben Dee egy nagy hagyományokkal bíró rádióműsorba, az I’m Sorry I Haven’t A Clue-ba is bekerült, de valószínűleg nem lett elégedettebb az életével - alább még meghallgathatjuk egy előadását, két részletben.

Saját műsort kapott a menő stand-upos

0 Komment
0 Reblog

Miközben itthon továbbra is szellős a mezőny a talkshow-k terén, az egyik legnépszerűbb, de valószínűleg a legjobban fizetett brit stand-upos épp most kapott saját műsort a BBC-n. Michael McIntyre talkshow-ját ma, január 15-én jelentették be, tavasszal jön, hat rész készül első nekifutásra.

A címe The Michael McIntyre Chat Show, egy epizód 45 perc, a BBC One adja, és a humorista minden adásban három vendéggel parolázik. Michael McIntyre kifejtette, hogy roppant boldog, és hálás a cégnek, mert álmait valóra váltotta: örül neki, hogy kedvenc hírességeit faggathatja, persze a kellő humorral. A brit stand-uposról épp ma írtunk hosszabban – a posztot itt olvashatja.

FB like box (HTML)

Követők

origo tévé csakaduma1