Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Michael McIntyre folytatja

0 Komment
0 Reblog

A BBC megrendelte a The Michael McIntyre Chat Show második évadját. A komédiás műsora 2014 őszén lesz képernyőn a folytatással. Írtunk már róla többször korábban: klikk ide az előző cikkekért.
 

Saját műsort kapott a menő stand-upos

0 Komment
0 Reblog

Miközben itthon továbbra is szellős a mezőny a talkshow-k terén, az egyik legnépszerűbb, de valószínűleg a legjobban fizetett brit stand-upos épp most kapott saját műsort a BBC-n. Michael McIntyre talkshow-ját ma, január 15-én jelentették be, tavasszal jön, hat rész készül első nekifutásra.

A címe The Michael McIntyre Chat Show, egy epizód 45 perc, a BBC One adja, és a humorista minden adásban három vendéggel parolázik. Michael McIntyre kifejtette, hogy roppant boldog, és hálás a cégnek, mert álmait valóra váltotta: örül neki, hogy kedvenc hírességeit faggathatja, persze a kellő humorral. A brit stand-uposról épp ma írtunk hosszabban – a posztot itt olvashatja.

Dumálással is lehet évi 7 milliárdot keresni

0 Komment
0 Reblog

Van az angoloknál egy stand-up komikus, Michael McIntyre, aki a fellépéseiből 21 millió fontot, vagyis nagyjából 7,4 milliárd forintnak megfelelő összeget hozott össze 2012-ben - ennyi volt a jegybevétele 73 állomásos körútjának, amelyre összesen körülbelül 640 ezren voltak kíváncsiak. Csak összehasonlításképp, a Rolling Stones az évi turnéja csupán 1 millió fonttal termelt több bevételt.

McIntyre viszonylag gyorsan tett szert ekkora népszerűségre, hisz 2006-ban még a számláit is alig tudta fizetni - aztán megszületett a fia, ő pedig átgondolta az életét: kirúgta az ügynökét, és elkezdett keményen dolgozni a sikerért. Afféle megfigyelőként az élet apró dolgaiban, a mindennapokban kezdte el keresni a humort (a lenti videón épp a karácsony "szépségeiről" beszél), amivel hamar utat talált mindenféle közönségréteghez.  

A nagy áttörést az jelentette számára, amikor meghívták a BBC közkedvelt stand-upos show-jába, a Live at the Apollo-ba - még kétszer szerepelt itt, aztán már saját műsort kapott, Michael McIntyre's Comedy Roadshow címmel. Ennek karácsonyi különkiadását már 8 millióan látták, és már 2009-es angliai turnéjára is körülbelül 500 ezer néző ült be - 2012-ben pedig megkereste azt a hihetetlen összeget, amelyen felül rengeteg kapcsolódó terméket eladott.

Alább bemutatjuk még két jelenetét - egyet az edzőtermekről, egyet a fogorvosokról -, döntse el ki-ki maga, hogy mennyire jön be neki a legnépszerűbb brit stand-upos.

És most következzék valami egészen más

0 Komment
0 Reblog

Nem véletlenül a Monty Python klasszikus mondatával indítjuk az Origo új szerkesztőségi blogját, hiszen a Csak a duma posztjaiban mindent leírunk majd, ami csak az angol humorról eszünkbe jut. És már most megígérhetjük, lesz sok minden.

Nagy-Britanniának ugyanis nemcsak a gőzmozdonyt, a telefont vagy éppen az evolúcióelméletet köszönhetjük, de a világ első, rendszeres sugárzást biztosító tévécsatornáját is, amely aztán az évtizedek során kellő mennyiségű őrült, vicces vagy éppen őrülten vicces műsorral is ellátta a nézőket – ami azért nem rossz egy olyan országtól, ahol annyit esik az eső.

A következő hetekben, hónapokban felelevenítjük az olyan klasszikus sorozatokat, mint a Waczak szálló vagy a Fekete Vipera, illetve közelebb hozzuk az újabb kedvenceket is, például az Angolkák-at vagy A hivatal-t. Nem titkolt szándékunk, hogy itthon még nem – vagy csak kevéssé – ismert komikusokat, műsorokat is bemutassunk.

Reméljük, hogy a blognak köszönhetően nemcsak hat reklámarcunkkal – Ricky Gervaisszal, Hugh Laurie-val, Rowan Atkinsonnal, John Cleese-zel, Stephen Fryjal és Michael McIntyre-rel – kerültök közelebbi kapcsolatba, de az angol humor világának többi fő- és mellékszereplője is szívesen látott vendég lesz a tévétek képernyőjén.

Természetesen az angolszász nyelvterületen meghonosodott műfajok, például a stand-up comedy vagy a sketch comedy hazai vadhajtásaival is foglalkozunk majd, így rendszeresen kaphattok híreket a BBC, a Dumaszínház, a Showder Klub, Fábry vagy a Comedy Central háza tájáról is.

Maradjatok velünk!

FB like box (HTML)

Követők

origo tévé csakaduma1