Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így jártam apátokkal – új arc a sorozatban

0 Komment
0 Reblog

Anders Holm is leigazolt a How I Met Your Dad című srozathoz, amely a  CBS-en fut majd, a világszerte kedvelt How I Met Your Mother spinoffjaként. A színészt korábban a Munka hőseiben, a Mindy projectben láthattuk, többek közt, amúgy producerként és íróként is aktív.
 

Honnan kerültek elő a legjobb komikusok?

0 Komment
0 Reblog

Régi igazság, hogy munkához a legkönnyebben kapcsolatok révén juthat az ember, és a brit komédia világában mintha mindenki ismerne is mindenkit – legalábbis elég bonyolult szociometriai ábrát adna ki, ha megpróbálnánk lerajzolni, ki kivel dolgozott már együtt.

A kapcsolati hálónak azonban kétségkívül van két középpontja: a Cambridge legendás színjátszóköre, a Footlights, illetve annak örök riválisa, az Oxford Revue - innen kerültek ki a legnagyobb angol komikusok.

A Footlights elnöke volt például egy ideig Peter Cook, aki a szintén a Cambridge-re járt Jonathan Millerrel, illetve az Oxfordon végzett Dudley Moore-ral és Alan Bennettel együtt írta meg a Beyond the Fringe című műsort, amely szatirikus látásmódjával nagyban befolyásolta többek között a Monty Python humorát is.

Ha már itt tartunk, a pythonok is hasonlóképp jöttek össze: Cook után Eric Idle is vezette a Footlightst, ott ismerte meg a valamivel idősebb John Cleese-t és Graham Chapmant – hozzájuk csapódott aztán az Oxfordról Terry Jones és Michael Palin. Meg persze egy különc amerikai, Terry Gilliam.

A Smith és Jones párosa, Mel Smith és Griff Rhys Jones is a két meghatározó egyetemről állt össze: közülük előbbi járt az Oxfordra, ahol Rowan Atkinsonnal is találkozhatott, dolgoztak is együtt a Not The Nine O’Clock News-ban. Atkinson itt ismerte meg későbbi írótársát, Richard Curtist, valamint Howard Goodall zeneszerzőt is – hogy aztán együtt jegyezzék a Fekete Vipera első évadját és a Mr. Bean-sorozatot.

A Fekete Viperá-ban szintén feltűnő Hugh Laurie és Stephen Fry viszont már megint a Cambridgre-ről került ki, ahol az akkor még állítólag igen vicces Emma Thompsonnal is jóban voltak. Laurie – Cookhoz és Idle-höz hasonlóan – egy ideig szintén volt a Footlights elnöke, Fryjal pedig közös műsort csinált Egy kis Fry és Laurie címmel.

Javában zajlik a népbutító országjárás

0 Komment
0 Reblog

Mogács Dániel - jobban mondva politikus figurája, dr. Mogács - a múlt héten indult országjáró körútra, hogy "az épeszűek maradékát is meggyőzze arról, hogy a gondolkodás veszélyes".

Szerdán felkerült a netre második videója is, amelyben Szombathely után Miskolcot is megjárta, és kétségkívül konstruktív javaslatokkal állt elő a helyi problémák megoldására. Előző kisfilmjét itt nézhetitek meg, fenyegetésnek is beillő kampányígéretét pedig itt.
 

Árpa Attila stand-uposnak áll

0 Komment
0 Reblog

Bizonyára érdekes élményben lesz részük azoknak, akik március 25-én ellátogatnak a Púder Bárba, a producerként, színészként, íróként, rendezőként és műsorvezetőként is ismert Árpa Attila ugyanis ott próbálkozik meg a stand-up comedy műfajával - ráadásul Ihos József oldalán. Az est műsorvezetője Orosz György lesz, dumapárbajt nyom a Comedy Centralon már bemutatkozott Rostás Tibor és Záhonyi-Ábel Dávid, illetve fellép még a Rádiókabaré-ból ismert Szántó Sándor és Szikra László.

Fekete Jézus prédikál Kaliforniában

0 Komment
0 Reblog

Az Adult Swim tévésorozatot, komédiát indít Black Jesus címen, Aaron McGruder viszi a projektet. A főszereplő Gerald “Slink” Johnson, aki a napjainkban játszódó sorozatban Comptonban, Kaliforniában él, szeretetről, békéről papol, és már követői is vannak.

A Black Jesus további leigazolt szereplői Charlie Murphy (Are We There Yet), Corey Holcomb (The Cleveland Show), és John Witherspoon (The Boondocks). A Los Angeles-i felvételek már elkezdődtek, a premier 2014 őszére várható.
 

FB like box (HTML)

Követők

origo tévé csakaduma1